Μπρόκολο φούρνου με ροκφόρ
2013-07-14- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 25λ
Βαθμολογία
(4 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
2μικρά μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και βρασμένο
Λάδι
Φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
1κ.σ.βούτυρο
1/2κ.σ.κορν φλάουρ
80γρ.ροκφόρ ή blue cheese κομμένο σε κομμάται
100γρ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.γραβιέρα τριμμένη
1κ.σ.πάπρικα
100ml γάλα
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα το μπρόκολο κομμένο να καλύψει όλη την επιφάνεια. Αν θέλουμε το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο, το κορν φλάουρ διαλυμένο στο γάλα, το γκούντα και το ροκφόρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πήξει λίγο το μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το μπρόκολο. Διασκορπίζουμε με τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.