Loader

Μπριζόλες με σάλτσα ξινόμηλου

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

4χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Λάδι
1κ.γλ.κόλιανδρο
1κ.γλ.πιπέρι σε κόκκους
1κ.γλ.μπούκοβο
3κ.γλ.χοντρό αλάτι
4σκελ.σκόρδο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
150ml μηλόξιδο
3ξινόμηλα κομμένα σε κομματάκια
3κ.σ.ζάχαρη καστανή
1κ.γλ.κανέλα
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1πρέζα μοσχοκάρυδο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στο multi το σκόρδο,το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,το χοντρό αλάτι,τους κόκκους πιπεριού.το μπούκοβο και τον κόλιανδρο. Τα χτυπάμε να πάρουμε ένα ομοιογενή πολτό. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψάκι και αλείφουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με το μείγμα σκόρδου ώστε να μην ξεραθούν και να γίνουν ζουμερές. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως το μήλο. Την ανακατεύουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι και σερβίρουμε 1-2κουταλιές πάνω στην μπριζόλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *