Μπουτάκια γαλοπούλας με μπέικον και κάρυ
2013-06-13- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 2:15 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
2μπουτάκια γαλοπούλας το κάτω μέρος
8φέτες μπέικον
100γρ.γραβιέρα κομμένα σε μπαστουνάκια
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2πατάτες κομμένες
1/2φλ.Λάδι
Χυμός 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
1κ.σ.Μέλι
1κ.σ.Σόγια σος
1κ.σ.Κάρυ σκόνη
2κ.σ.μουστάρδα
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Με ένα μαχαίρι τρυπάμε κατά μήκος του κόκαλου τα μπουτάκια και χώνουμε μέσα τα μπαστουνάκια του τυριού. Τα τοποθετούμε στην γάστρα και τα τυλίγουμε με τις φέτες του μπέικον. Αραδιάζουμε τριγύρω τις σκελίδες σκόρδου και τις πατάτες. Σε ένα βάζο με καπάκι ανακατεύουμε καλά το λάδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το κάρυ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια. Περιχύνουμε με αυτό τα μπουτάκια και τις πατάτες . συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 2 ώρες με κλειστό καπάκι και 15 λεπτά με ανοιχτό να ροδοκοκκινήσουν.