Μπάρες dulce de leche
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1φλ.ινδοκάρυδο
1φλ.καστανή ζάχαρη
200γρ.βούτυρο λιωμένο + 2κ.σ.επιπλέον για την επίστρωση
1πρέζα αλάτι
1ζαχαρούχο γάλα
1κ.σ.γλυκόζη
100γρ.κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο , το αλάτι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα. Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο μείγμα του ταψιού να πάει παντού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 18-25 λεπτά , ανάλογα το φούρνο σας. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα με τη γλυκόζη και το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθούν λίγο και αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθούν. Περιχύνουμε με αυτό το υπόλοιπο γλυκό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 14 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.