Loader

Μπάρες μήλου με quaker και γλάσο μερέντας

2013-07-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.ζάχαρη κρυσταλλική

1φλ.καστανή ζάχαρη

1αυγό

1 1/2φλ.αλεύρι

1 ½ φλ.quaker

1 ½κ.γλ.κανέλα

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

3κ.σ.νερό

Χυμό ½ λεμονιού

2κ.σ.ζάχαρη καστανή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

150γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3κ.σ.μερέντα

1φλ.άχνη ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε 10-11 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα αλλά να μην καραμελώσουν. Την κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά το αλεύρι και το quaker. Κρατάμε 1 ½ φλιτζάνι από το μείγμα ζύμης στην άκρη και το υπόλοιπο το στρώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Από πάνω καλύπτουμε με τη γέμιση και τέλος ρίχνουμε θρυμματισμένη τη ζύμη που κρατήσαμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για την επικάλυψη. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το γλυκό καλύπτουμε αμέσως με το μείγμα της επικάλυψης και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τέλος το κόβουμε σε τετράγωνες μπάρες για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *