Μοσχάρι κοκκινιστό με fish sauce και γλυκάνισο
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 0λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
700gr.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1φλ.μανιτάρια Portobello Μικρά
2κ.γλ.γλυκάνισος
3κ.σ.λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Μια πρέζα ζάχαρη
2κ.γλ.ginger σκόνη
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.χυμός ντομάτας
1φλ.φρέσκια ντομάτα τριμμένη
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
400ml Νερό
3κ.σ.fish sauce
1φύλλο δάφνης
Αλατοπίπερο
3καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλες
1/3κ.γλ.μπούκοβο (προαιρετικά)
Λίγο αλεύρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο, το μπούκοβο ,αν το χρησιμοποιήσουμε, το ginger και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.