Loader

Μοσχάρι γάστρας με αρωματικά dumplings

2013-06-08
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 2:00 ω
  • Ready In: 2:30 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

2κ.σ.λάδι

1κιλό μοσχάρι με κόκαλο

3καρότα χοντροκομμένα

5-6παντζάρια μαζί με τα φύλλα τους πλυμμένα, ολόκληρα

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

15ντοματίνια

1φλ.χυμός ντομάτας

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

500ml ζωμός κρέατος ή λαχανικών

ΓΙΑ ΤΑ DUMPLINGS

60gr.βούτυρο λιωμένο

110γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1κ.σ.θυμάρι

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

Αλατοπίπερο

5κ.σ.νερό

 

 

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στη γάστρα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε πρώτα λαχανικά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τη μισή σάλτσα , στη γάστρα με το κρέας και κλείνουμε το καπάκι. Τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 220C για 1 ½ ώρα. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα dumplings. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το νερό. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Πλάθουμε το μείγμα σε 8-9 μπαλάκια. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και μοιράζουμε τα dumplings πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε πάλι στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα dumplings. Όσο ψήνονται αυτά, βάζουμε σε κατσαρολάκι την υπόλοιπη σάλτσα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με το κρέας δίπλα στα dumplings και από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *