Loader

Μηλομπάρες με φυστικοβούτυρο και γλάσο κανέλας

2013-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2φλ.καστανή ζάχαρη

1/2φλ.φυστικοβούτυρο

2αυγά

1βανίλια

2 ½ φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/4κ.γλ.σόδα φαγητού

Μια πρέζα αλάτι

1φλ.μήλα κομμένα σε κυβάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 ½ φλ.ζάχαρη άχνη

1/4φλ.γάλα

60γρ.τυρί κρέμα

1βανίλια

2κ.σ.κανέλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα του φυστικοβούτυρου, ανακατεύοντας καλά. Τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας πάλι καλά. Τέλος ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε στο multi όλα τα υλικά για το γλάσο. Μόλις το γλυκό έχει ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το γλάσο για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *