Loader

Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεράτη σάλτσα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά

1/2κιλό μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
2φλ.χυμός ντομάτας και 1 φρέσκια μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1κ.γλ.κανέλα
Αλατοπιπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το χυμό και την φρέσκια ντομάτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φασόλια και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.