Loader

Μαστιχωτά cookies λεμονιού

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 11λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2 & 1/4φλ.αλεύρι

1/2κ.γλ.σόδα

1κ.γλ.baking powder

Μια πρέζα αλάτι

1 ½ φλ.ζάχαρη και επιπλέον για να ρολάρουμε μέσα τα μπισκότα

80γρ.τυρί κρέμα

Ξύσμα 1 λεμονιού

6κ.σ.βούτυρο λιωμένο

1/3φλ.αραβοσιτέλαιο

1αυγό

1κ.σ.γάλα

1κ.σ.χυμός λεμονιού

1σφηνάκι  limocello ή άλλο κονιάκ

1βανίλια

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα ,το μπέικιν και το αλάτι και τα κρατάμε για μετά. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το βούτυρο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το λάδι , το αυγό, το γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει κρέμα. Τέλος ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το μείγμα του αλευριού. Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου του μίξερ και τον κατεβάζουμε από το μίξερ. Με τα χέρια μας κάνουμε μπαλάκια όσο ένα καρύδι και το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε για 11-13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Συνεχίζουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε και τα βάλουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *