Loader

Μαρινάτες μοσχαρίσιες μπριζόλες

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

½ φλ.λάδι

1/3φλ.soya sauce

1/4φλ.ροζέ κρασί

Χυμός 1 λεμονιού

1κ.σ.worcestershire sauce

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

2κ.γλ.μουστάρδα

Αλατοπίπερο

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

2μπριζόλες μοσχαρίσιες

1φλ.ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε σε ένα χοντρό σακουλάκι τροφίμων τις μπριζόλες και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα. Κλείνουμε με το χέρι καλά και το ανακινούμε να πάει παντού. Δένουμε το σακουλάκι και το φυλάμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, φυλώντας την στην άκρη. Ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές , ίσα να πάρουν χρώμα. Ακουμπάμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40-45 λεπτά. Εντωμεταξύ 15 λεπτά πριν γίνουν οι μπριζόλες βάζουμε τη μαρινάδα που κρατήσαμε σε ένα κατσαρολάκι και αφού πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για μέχρι να βγάλουμε τις μπριζόλες από το φούρνο. Ακουμπάμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *