Loader

Μαρινάτες μοσχαρίσιες μπριζόλες

2013-06-09
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

½ φλ.λάδι

1/3φλ.soya sauce

1/4φλ.ροζέ κρασί

Χυμός 1 λεμονιού

1κ.σ.worcestershire sauce

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

2κ.γλ.μουστάρδα

Αλατοπίπερο

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

2μπριζόλες μοσχαρίσιες

1φλ.ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου

Method

Step 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε σε ένα χοντρό σακουλάκι τροφίμων τις μπριζόλες και ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα. Κλείνουμε με το χέρι καλά και το ανακινούμε να πάει παντού. Δένουμε το σακουλάκι και το φυλάμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, φυλώντας την στην άκρη. Ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές , ίσα να πάρουν χρώμα. Ακουμπάμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40-45 λεπτά. Εντωμεταξύ 15 λεπτά πριν γίνουν οι μπριζόλες βάζουμε τη μαρινάδα που κρατήσαμε σε ένα κατσαρολάκι και αφού πάρει βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για μέχρι να βγάλουμε τις μπριζόλες από το φούρνο. Ακουμπάμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *