Loader

Μανιτάρια και κολοκυθάκια με κρούστα

2013-06-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

 

300γρ.μανιτάρια μικρά κομμένα στη μέση

4κολοκυθάκια μικρά κομμένα κατά μήκος σε φέτες

Λάδι για το τηγάνι

1φλ.αλεύρι

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

1κ.σ.σκόρδο σκόνη

1κ.σ.ρίγανη

1κ.σ.πάπρικα

2αυγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

1φλ.κέτσαπ

2-3σταγόνες Tabasco

1πρέζα αλάτι

1κ.σ.λάδι

1κ.γλ.σκόρδο σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά με το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι. Βουτάμε τα λαχανικά πρώτα στα αυγά και μετά στο μείγμα φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος. Σερβίρουμε τα λαχανικά ζεστά μαζί με τη σος κέτσαπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *