Λουκουμάς κανέλας σε κέικ
2013-06-16- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3φλ.αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
1φλ.ζάχαρη
1 ½ γάλα
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2αυγά
1βανίλια
1/2φλ.βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1φλ.βούτυρο λιωμένο
1φλ.καστανή ζάχαρη
2κ.σ.αλεύρι
2κ.σ.κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2φλ.άχνη ζάχαρη
5κ.σ.γάλα
1βανίλια
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Ετοιμάζουμε το κέικ ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Το βούτυρο το ρίχνουμε στο τέλος ανακατεύοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψί. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την επικάλυψη και περιχύνουμε με αυτό το κέικ να πάει παντού. Με το ξυλάκι από ένα σουβλάκι ή ένα μαχαίρι χαράσσουμε γραμμές πάνω στο κέικ ώστε να βυθιστεί το μείγμα της επικάλυψης πιο βαθιά στο κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά . Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ όσο είναι ζεστό. Αφήνουμε 5 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.