Λουκουμάδες πατάτας
2013-06-01- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
4πατάτες βρασμένες
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλ/νη
Αλατοπίπερο
2κ.σ.λάδι
2αυγό χτυπημένο
1φλ.διάφορα τυριά τριμμένα
1κ.σ.βούτυρο λιωμένο
3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1κουτάκι μπύρας
250γρ.αλεύρι
Αλατοπίπερο
2αυγά χτυπημένα
2κ.σ.λάδι
Μια πρέζα ζάχαρη
10γρ.μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε σε πουρέ τις πατάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες ετοιμάζουμε το κουρκούτι, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά ,με τελευταίο το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα πατάτας στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Τους κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να μαζέψει το πολύ λάδι και τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα για να σερβίρουμε.