Loader

Λουκουμάδες πατάτας

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

 

4πατάτες βρασμένες

1κρεμμύδι τριμμένο

1/2κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλ/νη

Αλατοπίπερο

2κ.σ.λάδι

2αυγό χτυπημένο

1φλ.διάφορα τυριά τριμμένα

1κ.σ.βούτυρο λιωμένο

3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

1κουτάκι μπύρας

250γρ.αλεύρι

Αλατοπίπερο

2αυγά χτυπημένα

2κ.σ.λάδι

Μια πρέζα ζάχαρη

10γρ.μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε σε πουρέ τις πατάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες ετοιμάζουμε το κουρκούτι, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά ,με τελευταίο το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα πατάτας στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τους τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Τους κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να μαζέψει το πολύ λάδι και τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.