Λουκουμάδες μελιτζάνας
2013-06-02- Χρόνος προετοιμασίας: 0λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
Λάδι για το ψήσιμο της μελιτζάνας
Λάδι για το τηγάνισμα των λουκουμάδων
1κ.σ.δυόσμος ξερός
1φλ.γκούντα τριμμένο
1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
Αλατοπίπερο
1μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη σε πουρέ
1 ½-2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μελιτζάνες κομμένες στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Τια βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε την πέτσα τους και τις πολτοποιούμε στο multi. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με την λιωμένη πατάτα. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το δυόσμο. Προσθέτουμε τα τυριά και τέλος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Όσο πάρει ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα λείο και μέτρια σφιχτό. Βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έπειτα τους μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σρβίρουμε.