Loader

Λουκουμάδες μελιτζάνας

2013-06-02
  • Prep Time:
  • Cook Time: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

Λάδι για το ψήσιμο της μελιτζάνας

Λάδι για το τηγάνισμα των λουκουμάδων

1κ.σ.δυόσμος ξερός

1φλ.γκούντα τριμμένο

1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

1μεγάλη πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη σε  πουρέ

1 ½-2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Method

Step 1

Βάζουμε τις μελιτζάνες κομμένες στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Τια βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε την πέτσα τους και τις πολτοποιούμε στο multi. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με την λιωμένη πατάτα. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το δυόσμο. Προσθέτουμε τα τυριά και τέλος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Όσο πάρει ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα λείο και μέτρια σφιχτό. Βουτάμε ένα κουτάλι στο νερό και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έπειτα τους μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σρβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *