Loader

Λουκανικόπιτες με καλαμπόκι και βασιλικό

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1φλ.παγωμένο νερό

225γρ.βούτυρο κρύο

2 ½ φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3κ.σ.βούτυρο

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2κ.σ.βασιλικός ξερός

1φλ.καλαμπόκι κονσέρβα

4λουκάνικα Φρανκφούρτης ψιλ/να

½ φλ.γάλα

1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο

15ντοματίνια κομμένα στη μέση

Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε με ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το καλαμπόκι και τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να το πιεί. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε με τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μακρόστενο φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια όσο ένα τετράγωνο σουβερ περίπου. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι γέμιση στο μισό φύλλο και το άλλο μισό το γυρνάμε να την καλύψει, πιέζοντας με τα δάχτυλα να κλείσει καλά. Ακουμπάμε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *