Loader

Λουκάνικα φασουλονταβάς

2013-06-11
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά

300γρ.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
400γρ.λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
1κ.γλ.πάπρικα
4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

Method

Step 1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μαλακώσουν χωρίς να βράσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε τα λουκάνικα να σωταριστούν και αυτά λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα φασόλια, το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτας,αλατοπίπερο και την πάπρικα και συμπληρώνουμε από το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά περίπου και μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *