Loader

Λιμοντσέλο

2013-05-30
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

5 λεμόνια μέτρια

400 γρ. καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας 95 βαθμών

350 γρ.ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Κόβουμε τις φλούδες ολόκληρες από τα λεμόνια και τις τοποθετούμε σε ένα βάζο 1,5 λίτρου. Προσθέτουμε το οινόπνευμα και το κλείνουμε. Το ανακινούμε πολλές φορές καθημερινά για 5 μέρες. Την έκτη μέρα φτιάχνουμε ένα πηχτό σιρόπι με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι το στόμιο του βάζου. Το αφήνουμε για 3 μέρες ακόμη και κατόπιν το σουρώνουμε στίβοντας πολύ καλά τις φλούδες μέσα σ'αυτό.

Κατηγορίες: Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *