Loader

Λεμονάτο μοσχάρι με δενδρολίβανο και πάπρικα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

800γρ.μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

2-3κ.σ.λάδι

Αλεύρι

Αλατοπίπερο

1κ.γ.δενδρολίβανο ψιλ/νο

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Χυμό 2 λεμονιών

1φλ.ροζέ κρασί

1κ.γλ.πάπρικα

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1 & 3/4φλ.ζωμός

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα καθαρό σακουλάκι τροφίμων ρίχνουμε το κρέας, λίγο αλεύρι και αλατοπίπερο και αφού κλείσουμε την άκρη καλά το ανακινούμε να κολλήσουν τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο κρέας. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κατεβάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα συμπληρώνουμε λάδι αν χρειαστεί και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό. Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με τα ζουμιά που έχει βγάλει στο πιάτο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το δενρολίβανο και την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.