Λεμονάτο μοσχάρι με δενδρολίβανο και πάπρικα
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2-3κ.σ.λάδι
Αλεύρι
Αλατοπίπερο
1κ.γ.δενδρολίβανο ψιλ/νο
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Χυμό 2 λεμονιών
1φλ.ροζέ κρασί
1κ.γλ.πάπρικα
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1 & 3/4φλ.ζωμός
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Σε ένα καθαρό σακουλάκι τροφίμων ρίχνουμε το κρέας, λίγο αλεύρι και αλατοπίπερο και αφού κλείσουμε την άκρη καλά το ανακινούμε να κολλήσουν τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο κρέας. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κατεβάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα συμπληρώνουμε λάδι αν χρειαστεί και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό. Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με τα ζουμιά που έχει βγάλει στο πιάτο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το δενρολίβανο και την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.