Λεμονάτο κοτόπουλο με τσίλι και τζίντζερ
2013-06-16- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
2 σκελ.σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. λάδι
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.κόλιανδρο
1κ.γλ.tumeric(κουρκουμάς) ή ένα ξυλαράκι αποξηραμένο turmeric
Αλατοπίπερο
1/2φλ.χυμός λεμόνι
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο,την πιπεριά, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο, μαζί με ελάχιστο νερό και τα χτυπάμε μέχρι να βγεί ένας ομοιογενής πολτός. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε εκεί μέσα τον πολτό που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε επίσης το κύμινο και τον κόλιανδρο, καθώς και το αλατοπίπερο. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε και 2 ποτήρια νερό. Πασπαλίζουμε με το turmeric ή αν έχουμε αποξηραμένο το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.Αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου 45 λεπτά. Φροντίζουμε να απορροφήσει τα πολλά υγρά και να μείνει μόνο με το λαδολέμονο του.