Loader

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσα και μανιτάριαΑναφορά Κατάχρησης

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Χυμό 1 λεμονιού

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

4πράσα κομμένα σε ροδέλες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου

1φλ.ανάμικτα λαχανικά ή μόνο αρακάς

1κ.σ.φρέσκο θυμάρι

2κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα και τα μανιτάρια. Βάζουμε όμορφα τις μερίδες του κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά και το χυμό λεμονιού ανακατεμένο με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό σκέτο ή με κάποιο πιλαφάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *