Loader

Λεμονάτες φακές με σπανάκι

2013-06-08
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Συστατικά

1 ½ φλ.φακές

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

5σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Χυμός 1 λεμονιού

1λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό

3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

3φύλλα δάφνης

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1κ.σ.κύμινο

1κ.γλ.κόλιαντρος

1κ.σ.ρίγανη

1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

Method

Step 1

Βάζουμε τις φακές και το ζωμό ή το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα μας αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *