Loader

Λάχανο με μπέικον και κρέμα γάλακτος

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2φλ.λάχανο ψιλ/νο
5φέτες μπέικον ψιλ/νο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.σ.βούτυρο
1φλ.γάλα
1κ.σ.αλεύρι
100ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1 ½ φλ.ζωμός
1/2κ.γλ.σόδα μαγειρική

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον. Προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί. Πασπαλίζουμε με τη σόδα, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαλακκώσει το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Μόλις αρχίζει και πήζει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το λάχανο ζεστό ως συνοδευτικό για ψητά λουκάνικα ή κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *