Loader

Κροκέτες κοτόπουλου

2013-06-07
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 12λ
  • Ready In: 42λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

Συστατικά  

2 ολόκληρα στήθη απο κοτόπουλο
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κούπα διάφορα τριμμένα τυριά
αλατοπίπερο
Για την μπεσαμέλ:
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
κρόκους απο 2 αυγά
Για το πανάρισμα:
αλεύρι
φρυγανιά
ασπράδια απο 2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδ

Method

Step 1

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε για 20΄ περίπου. Αφού κρυώσει το μαδάμε με τα χέρια μας. Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν και το μπέικον. Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο αλατοπίπερο. (Το αλάτι με προσοχή, διότι τα τυριά αλλά και το μπέικον είναι αλμυρά). Σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει. Μόλις δέσει η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και την μουστάρδα στην κρέμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε με την κρέμα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού και να βραχεί όλο το μείγμα μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει καλά. (Εγώ το φτιάχνω απο το βράδυ και πλάθω το πρωί). Με ένα κουτάλι, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε είτε στρογγυλά είτε μακρόστενα σαν σουτζουκάκια. Μόλις τελειώσουμε το πλάσιμο, θα τις πανάρουμε. Πρώτα τις περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντάς τες να φύγει το περίσσιο. Κατόπιν τις περνάμε από ασπράδι αυγού χτυπημένο με το ελαιόλαδο. Τέλος, τις περνάμε από τριμμένη φρυγανιά. Τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά. Τηγανίζουμε σε λάδι, όχι πολύ καυτό, για να μην καούν γρήγορα απ' έξω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *