Loader

Κριτσίνια καλαμποκιού

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

500γρ.αλεύρι καλαμποκιού
200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
1κ.γλ.μαγιά ξερή
1κ.γλ.ζάχαρη
100ml γάλα
200ml ηλιέλαιο
200ml νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπουκαλάκι που έχουμε τρυπήσει ελαφρά τον πάτο σε ένα 2 σημεία. Ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου μισή ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *