Κριτσίνια καλαμποκιού
2013-06-05- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία
(3.6 / 5)
5 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
500γρ.αλεύρι καλαμποκιού
200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
1κ.γλ.μαγιά ξερή
1κ.γλ.ζάχαρη
100ml γάλα
200ml ηλιέλαιο
200ml νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπουκαλάκι που έχουμε τρυπήσει ελαφρά τον πάτο σε ένα 2 σημεία. Ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου μισή ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά