Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά
2013-06-04- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
4μεγάλα κρεμμύδια
200γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι
100γρ.σταφίδες ξανθές
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1κ.σ.άνηθος
1κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ..μπαχάρι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καπάκι από την μια πλευρά τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε φύλλα από το εσωτερικό τους κρατώντας τα 2/3 άθικτα ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα μέσα στο κρεμμύδι. Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι για 6-7 λεπτά μαζί με τα φύλλα από τα κρεμμύδια που βγάλαμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε 5-6 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε με αυτό τα κρεμμύδια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά.