Loader

Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά

2013-06-04
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

4μεγάλα κρεμμύδια
200γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι
100γρ.σταφίδες ξανθές
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1κ.σ.άνηθος
1κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ..μπαχάρι
Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καπάκι από την μια πλευρά τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 5-6 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε φύλλα από το εσωτερικό τους κρατώντας τα 2/3 άθικτα ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα μέσα στο κρεμμύδι. Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι για 6-7 λεπτά μαζί με τα φύλλα από τα κρεμμύδια που βγάλαμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε 5-6 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε με αυτό τα κρεμμύδια. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *