Loader

Κρεμμυδόψωμο

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

5 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτ. σούπας μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού αλάτι
4 κουτ. σούπας λάδι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 κρεμμύδια
4 κουτ. σούπας λάδι
λίγη ρίγανη
λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Αρχικά, ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και την μαγιά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Έπειτα, ανοίγουμε μια γούβα στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, επειδή έχουμε μαγιά στο μείγμα. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε, συμπληρώνουμε αλεύρι, αν χρειαστεί. Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια μας, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπάζοντας την με μια βαμβακερή πετσέτα. Παράλληλα, κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι για να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2

Στην συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ζυμάρι, προσπαθώντας να το απλώσουμε καλά σε όλο το ταψί. Κατόπιν, κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά του, ζουλώντας το ζυμάρι με το χέρι μας, για να ψηθεί πιο γρήγορα. Πάνω του, απλώνουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρια και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στην κουζίνα μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *