Loader

Κρεμμυδόψωμο pull apart

2013-05-31
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

2φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2κ.γλ.σόδα φαγητού

1φλ.γάλα

1/2φλ.βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια

1κ.σ.λάδι

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1φλ.γκούντα τριμμένο

1αυγό χτυπημένο

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Step 2

Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο φύλλο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε πάνω σε κάθε λωρίδα κουταλιές από το μείγμα κρεμμυδιού να πάει παντού. Το διπλώνουμε προσεχτικά ζικ ζακ και τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Step 3

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *