Loader

Κρεμμυδόψωμο pull apart

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1/2κ.γλ.σόδα φαγητού

1φλ.γάλα

1/2φλ.βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια

1κ.σ.λάδι

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1φλ.γκούντα τριμμένο

1αυγό χτυπημένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα2

Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο φύλλο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε πάνω σε κάθε λωρίδα κουταλιές από το μείγμα κρεμμυδιού να πάει παντού. Το διπλώνουμε προσεχτικά ζικ ζακ και τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Βήμα3

Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *