Κρεμμυδόψωμο pull apart
2013-05-31- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.αλεύρι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γλ.σόδα φαγητού
1φλ.γάλα
1/2φλ.βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
1κ.σ.λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλατοπίπερο
1φλ.γκούντα τριμμένο
1αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο φύλλο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε πάνω σε κάθε λωρίδα κουταλιές από το μείγμα κρεμμυδιού να πάει παντού. Το διπλώνουμε προσεχτικά ζικ ζακ και τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βήμα 3
Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.