Κρεμμυδοτυρόψωμο
2013-06-04- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Δύσκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1πρέζα αλάτι
1κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του
1/2ποτήρι χλιαρό νερό
2κ.σ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στο αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το νερό. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το νεράκι. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Θέλουμε τόσο όσο να πάρουμε μια ευπλαστη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τα πλάθουμε σε 2 καρβελάκια και τα κουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε , τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα.