Loader

Κρεμμυδοτυρόψωμο

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Λάδι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1πρέζα αλάτι

1κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του

1/2ποτήρι χλιαρό νερό

2κ.σ.γάλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε στο αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από το νερό. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το νεράκι. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Θέλουμε τόσο όσο να πάρουμε μια ευπλαστη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τα πλάθουμε σε 2 καρβελάκια και τα κουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε , τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.