Loader

Κρεατοπιτάκια με τυρί κρέμα και αρωματικά

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

Συστατικά  

1 πακέτο σφολιατάκια
300γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
100γρ.τυρί κρέμα
100γρ.γραβιέρα τριμμένη
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1φλ.λάδι
1/2φλ.κρασί λευκό
1κ.σ.πάπρικα
1κ.σ.κάρυ
Λίγο λάδι ακόμη για το άλειμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε και τον κιμά και σωτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Σβήνετε με το κρασί και σιγομαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κάρυ , την πάπρικα, τον άνιθο και τον δυόσμο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το τυρί κρέμα και την γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε κάθε σφολιατάκι με μια γεναιόδωρη κουταλιά γέμιση και τα διπλώνετε στη μέση, πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν μεταξύ τους ώστε να μην σας βγεί ή γέμιση κατά το ψήσιμο. Με ένα πινέλο τα αλοίφετε με λάδι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *