Loader

Κρέπες με σπανάκι και 3 τυριά

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
1φλ.αλεύρι
1φλ.γάλα
2αυγά
Αλάτι
Βούτυρο για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2κιλό σπανάκι
250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
50γρ.γραβιέρα τριμμένη
50γρ.λαδοτύρι τριμμένο
2κ.σ.άνηθος ψιλ/νος
Λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
50γρ.βούτυρο
30γρ.αλεύρι
1/2λίτρο γάλα
Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα για τις κρέπες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και τα αυγά, μέχρι να αποκτήσουμε έναν λείο χυλό. Αλατίζουμε και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και το ανθότυρο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία σάλτσα. Ετοιμάζουμε τις κρέπες. Ζεσταίνουμε βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ? ενός φλιτζανιού από το χυλό. Τον απλώνουμε κουνώντας κυκλικά το τηγάνι. Ψήνουμε ένα λεπτό από κάθε πλευρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι. Γεμίζουμε κάθε φύλλο κρέπας με 1-2κουταλιές από τη γέμιση και τις τυλίγουμε. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ στο ταψί και τοποθετούμε μέσα τις κρέπες τη μια δίπλα στην άλλη με το κλείσιμο προς τα κάτω. Μόλις καλύψουμε όλο το ταψί περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλιζουμε με το λαδοτύρι και τη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *