Loader

Κουλούρα με αυγά ζαμπον λιαστές ντομάτες

2013-05-31
  • Ποσότητα: 1 κουλούρα
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1/2kg.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

300Ml Νερό χλιαρό

10γρ.μαγιά σκόνη

2κ.σ.ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

200γρ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη (ζητάμε να μας το κόψουν σε κομμάτι για να μπορεί να τριφτεί)

5βραστά  αυγά

1 ½ φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/4φλ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος ή άλλο μυρωδικό της προτίμησης μας

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

Αλατοπίπερο- κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά ,τη ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε , σκεπασμένη, σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο μπολ γα 1 ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο το ζυμάρι μας. Απλώνουμε πάνω το τριμμένο ζαμπόν, τα αυγά με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, το τυρί, το βασιλικό και τέλος τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα 2

Πιέζουμε τις άκρες και το κλείνουμε σε σχήμα κουλούρας. Αλείφουμε με λίγο λάδι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Εγώ πασπάλισα με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν Αφήνουμε να κρυώσει ή το τρώμε κατευθείαν γιατί είναι πραγματικά λαχταριστό.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.