Loader

Κουλούρα με αυγά ζαμπον λιαστές ντομάτες

2013-05-31
-με-αυγά-ζαμπον-λιαστές-ντομάτες-με-αυγά-ζαμπον-λιαστές-ντομάτες-1
  • Ποσότητα 1 κουλούρα
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1/2kg.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

300Ml Νερό χλιαρό

10γρ.μαγιά σκόνη

2κ.σ.ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

200γρ.ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη (ζητάμε να μας το κόψουν σε κομμάτι για να μπορεί να τριφτεί)

5βραστά  αυγά

1 ½ φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

1/4φλ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος ή άλλο μυρωδικό της προτίμησης μας

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

Αλατοπίπερο- κατά βούληση

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά ,τη ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε , σκεπασμένη, σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο μπολ γα 1 ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο το ζυμάρι μας. Απλώνουμε πάνω το τριμμένο ζαμπόν, τα αυγά με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, το τυρί, το βασιλικό και τέλος τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα2

Πιέζουμε τις άκρες και το κλείνουμε σε σχήμα κουλούρας. Αλείφουμε με λίγο λάδι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Εγώ πασπάλισα με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν Αφήνουμε να κρυώσει ή το τρώμε κατευθείαν γιατί είναι πραγματικά λαχταριστό.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *