Loader

Κοτόπουλο paprikash

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

3κ.σ.λάδι

1/2φλ.αλεύρι

2κ.σ.πάπρικα γλυκιά

Αλατοπίπερο

4στήθη κοτόπουλου

1κρεμμύδι τριμμένο

3καρότα χοντροκομμένα

1φλ.ντοματάκια κονκασέ

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος και επιπλέον για το σερβίρισμα

1κ.γλ.θυμάρι

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.ροζέ κρασί

1φλ.ζωμός κοτόπουλο

1/2φλ.κρέμα γάλακτος

Νιόκι ή χυλοπίτες ή γερμανικά spatzle

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Αλευρώνουμε με αυτό το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε σε φαρδύ τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το λάδι. Το ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Τα κατεβάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα καρότα. Διασκορπίζουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το κρασί. Συμπληρώνουμε το ζωμό και βάζουμε πάλι τα κομμάτια του κοτόπουλου . Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 40-45 λεπτά περίπου. Βράζουμε το συνοδευτικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο σκεύος μας, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό,πάνω στο συνοδευτικό που θα χρησιμοποιήσουμε με σάλτσα από το τηγάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *