Κοτόπουλο paprikash
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
3κ.σ.λάδι
1/2φλ.αλεύρι
2κ.σ.πάπρικα γλυκιά
Αλατοπίπερο
4στήθη κοτόπουλου
1κρεμμύδι τριμμένο
3καρότα χοντροκομμένα
1φλ.ντοματάκια κονκασέ
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος και επιπλέον για το σερβίρισμα
1κ.γλ.θυμάρι
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φλ.ροζέ κρασί
1φλ.ζωμός κοτόπουλο
1/2φλ.κρέμα γάλακτος
Νιόκι ή χυλοπίτες ή γερμανικά spatzle
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Αλευρώνουμε με αυτό το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε σε φαρδύ τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το λάδι. Το ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Τα κατεβάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα καρότα. Διασκορπίζουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το κρασί. Συμπληρώνουμε το ζωμό και βάζουμε πάλι τα κομμάτια του κοτόπουλου . Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 40-45 λεπτά περίπου. Βράζουμε το συνοδευτικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο σκεύος μας, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό,πάνω στο συνοδευτικό που θα χρησιμοποιήσουμε με σάλτσα από το τηγάνι.