Loader

Κοτόπουλο gordon blue με θυμαρίσια σάλτσα μουστάρδας

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
τα στήθη από 4 μεγάλα κοτόπουλα
1 κούπα μαλακιά γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές μουστάρδα έτοιμη
2 αυγά
2 κουταλιές λάδι
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
400ml κρέμα γάλακτος
3κ.σ.βούτυρο
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1κ.σ.μουστάρδα
1 κ.γλ.θυμάρι ξερό
αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πείτε στον κρεοπώλη να χωρίσει τα στήθη από τα κοτόπουλα και να τα χτυπήσει ελαφρά, ώστε να πλατύνουν και να έχουν πάχος 3-5 χιλιοστά. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί και το ζαμπόν. Πασπαλίστε τα στήθη με λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Αλείψτε τα με τη μουστάρδα και βάλτε στο κέντρο 1/8 από το μίγμα του τυριού. Διπλώστε επάνω τις δύο πλευρές και τυλίξτε, όπως τις φλογέρες σε ρολό. πατώντας τις άκρες να κολλήσουν. Στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες, εάν χρειάζεται. Βάλτε τα ρολά στο ψυγείο, να σφίξουν λίγο. Σ’ ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το λάδι. Ανακατέψτε το αλεύρι με 1/4 κουταλάκι αλάτι. Τυλίξτε τα ρολά στο αλεύρι, βουτήξτε τα στο αυγό και κατόπιν τυλίξτε τα στη φρυγανιά. Καλύψτε τα και βάλτε τα στο ψυγείο, να σφίξει το πανάρισμα. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Ανάψτε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε σ’ ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και όταν κάψει, τηγανίστε τα ρολά, να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και μεταφέρετε τα ρολά σε ταψί ή πυρέξ. Ψήστε τα 15-20 λεπτά στους 180C. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να ροδίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπίερώνουμε και ρίχνουμε την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σαλτσούλα ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακινούμε το τηγάνι έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε το Gordon blue ζεστό με μπόλικη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι λευκό ή βραστά λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *