Loader

Κοτόπουλο πουτανέσκα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1κρεμμύδι ψιλ/νο

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.χυμός ντομάτας

2φρέσκιες ντομάτες τριμμένες

1κ.σ.ρίγανη

2φλ.ζωμός κοτόπουλου

1/2φλ.κόκκινο κρασί

15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

2κ.σ.κάππαρη

10φιλέτα αντζούγιας

1κ.γλ.μπούκοβο

Λάδι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τις φρέσκιες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις ελιές και τις αντζούγιες πολύ ψιλοκομμένες. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και μπόλικη σαλτσούλα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *