Loader

Κοτόπουλο παστίτσιο alfredo

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

Συστατικά  

 

300γρ.ζυμαρικά για παστίτσιο

1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.σκόρδο σκόνη

1κ.γλ.θυμάρι

1κ.γλ.μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2φλ.γκούντα τριμμένο

1μικρό μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/3φλ.βούτυρο

200ml κρέμα γάλακτος

Αλατοπίπερο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

100γρ.μοτσαρέλα σε μπαλάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα μανιτάρια και το μπρόκολο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και το ψήνουμε, σε μέτρια φωτιά για να μην στεγνώσει τελείως. Το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά μέχρι να δέσουν μαζί τα υλικά. Τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Εγώ πασπαλίζω και λίγο τρίμμα φρυγανιάς για να ξεκολλάει πιο εύκολα. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μερίδες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.