Loader

Κοτόπουλο με chorizo και μπαρμπουνοφάσουλα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

Συστατικά  

 

4κ.σ.λάδι

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Μια πρέζα μπούκοβο

120γρ.ισπανικό λουκάνικο chorizo κομμένο σε ροδέλες

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

3μπούτια  κοτόπουλο

2φλ.χυμός ντομάτας

1μεγάλη φρέσκια ντομάτα τριμμένη

Μια πρέζα ζάχαρη

300ml ζωμός κοτόπουλου

1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

2φλ.μπαρμπουνοφάσουλα κατ/να

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα 2 είδη ντομάτας, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το chorizo,τα μπαρμπουνόφασουλα, την πιπεριά, τον μισό μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.