Κοτόπουλο με chorizo και μπαρμπουνοφάσουλα
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
4κ.σ.λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Μια πρέζα μπούκοβο
120γρ.ισπανικό λουκάνικο chorizo κομμένο σε ροδέλες
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
3μπούτια κοτόπουλο
2φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Μια πρέζα ζάχαρη
300ml ζωμός κοτόπουλου
1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
2φλ.μπαρμπουνοφάσουλα κατ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα 2 είδη ντομάτας, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το chorizo,τα μπαρμπουνόφασουλα, την πιπεριά, τον μισό μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.