Loader

Κοτόπουλο με σαγκουίνι

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:45 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή κότα χωριάτικη)

1κ.σ.θυμάρι

Λάδι

Αλατοπίπερο

2σαγκουίνια κομμένα στα 4

1/2φλ.χυμός πορτοκαλιού

3σκελ.σκόρδο

2κ.γλ.soya sauce

1κ.σ.μουστάρδα

2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κοτόπουλο στριμωγμένο με τα σαγκουίνια σε ένα βαθύ ταψί φούρνου. Χτυπάμε στο multi μπόλικο λάδι με το χυμό πορτοκαλιού, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και τη σόγια. Περιχύνουμε με αυτό τα υλικά του ταψιού και ρίχνουμε από πάνω το κρασί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Έπειτα πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο αλατοπίπερο και το θυμάρι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1ώρα και άλλα μισή ώρα στους 190C χωρίς το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.