Loader

Κοτόπουλο με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2στήθη κοτόπουλου ψημένα και κομμένα σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
4σύκα ξερά κομμένα στα 4
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
1κ.σ.πάπρικα
1κ.γλ.μπαχάρι
3-4γαρύφαλλα
1/2κ.γλ.κανέλα
2κ.σ.μέλι
1φλ.ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
1φλ.κρασί κόκκινο
1/3φλ.ξύδι κόκκινο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα σύκα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, την πάπρικα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα φρούτα. Ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρασί και το ξύδι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε και το μέλι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε 4-5 λεπτά και το σερβίρουμε σκέτο σαν μεζέ ή με ρυζάκι σαν κυρίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *