Loader

Κοτόπουλο με κόκκινα φασόλια και λεμονάτη σάλτσα

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

800γρ.φτερούγες
1κ.σ.κάρυ
200γρ. Ρύζι thai
300γρ.κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
Αλατοπίπερο
3κ.σ. λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4κ.σ. λάδι
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
1κ.σ. εστραγκόν ξερό
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1 μικρή καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
1 σκελ.σκόρδο λιωμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το κάρυ και το αλατοπίπερο. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το λάδι και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βάζο και το φυλάμε στην άκρη. Μόλις γίνει το ρύζι το ανακατεύουμε με τα φασόλια που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει λίγο. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και από πάνω τοποθετούμε τις φτερούγες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *