Loader

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα και πράσινες ελιές

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

10δαμάσκηνα ξερά ολόκληρα

15πράσινες ελιές

2κ.σ.κάππαρη

2κ.γλ.ρίγανη

1κ.σ.ξύδι από κόκκινο κρασί

2φύλλα δάφνης

3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/2φλ.λευκό κρασί

1πρέζα καστανή ζάχαρη

Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

3φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το ραντίζουμε με λάδι και το ξύδι. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη και τα δαμάσκηνα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του μπολ σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *