Loader

Κοτόπουλο με αρακά γιαούρτι και άρωμα κάρδαμου

2013-06-08
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

25gr.βούτυρο

2κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

10κόκκοι πιπεριού

10 σπόρια κάρδαμου κοπανισμένα

1ξυλάκι κανέλας

1κ.γλ.ginger σκόνη

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

2κ.γλ.πάπρικα

2στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μερίδες

3φλ.αρακας

2φλ.χυμός ντομάτας

250γρ.γιαούρτι

Αλάτι

Method

Step 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το κάρδαμο και το ξυλάκι κανέλας για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το ginger, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το αλάτι και ρίχνουμε το σκόρδο. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τον αρακά και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *