Κοτόπουλο με αρακά γιαούρτι και άρωμα κάρδαμου
2013-06-08- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
25gr.βούτυρο
2κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
10κόκκοι πιπεριού
10 σπόρια κάρδαμου κοπανισμένα
1ξυλάκι κανέλας
1κ.γλ.ginger σκόνη
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
2κ.γλ.πάπρικα
2στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μερίδες
3φλ.αρακας
2φλ.χυμός ντομάτας
250γρ.γιαούρτι
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το κάρδαμο και το ξυλάκι κανέλας για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το ginger, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το αλάτι και ρίχνουμε το σκόρδο. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφού πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τον αρακά και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.