Loader

Κοτόπουλο με αγκινάρες μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

3κ.σ.λάδι

1κ.σ.βούτυρο

6-7 καρδιές αγκινάρας

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.σ.κάππαρη

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2σκελ.σκόρδο ολόκληρες

½.φλ.λευκό κρασί

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, την κάππαρη και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νερό ίσα να τα καλύπτει και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μείνουν με λίγα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *