Loader

Κοτόπουλο με αγκινάρες μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

3κ.σ.λάδι

1κ.σ.βούτυρο

6-7 καρδιές αγκινάρας

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.σ.κάππαρη

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2σκελ.σκόρδο ολόκληρες

½.φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, την κάππαρη και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νερό ίσα να τα καλύπτει και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μείνουν με λίγα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *