Loader

Κοτόπουλο Μαρενγκο

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

4μπούτια κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (χρησιμοποιούμε και ανάλογο ψωμί και αυγά όπως αναγράφει στη συνταγή)
Λάδι
1/3φλ.κονιάκ
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.σ.θυμάρι
2φλ.χυμός ντομάτας
4καραβίδες (προαιρετικά)
4φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4αυγά
Μαιντανός ψιλ/νος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ζεσταίνουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά τα μπουτάκια. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μόλις απορροφηθεί λίγο το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Προσθέτουμε νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα. Αν χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες τις βάζουμε και αυτές από πάνω να σιγοψηθούν μαζί με το κοτόπουλο. Βάζουμε 2κ.σ.λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού καλά και από τις 2 πλευρές. Μετά τηγανίζουμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε ένα μπούτι σε κάθε πιάτο με σάλτσα και μια καραβίδα και δίπλα από μια τηγανισμένη φέτα ψωμιού και ένα αυγό. *Το φαγητό πήρε το όνομα του από τη νίκη του Βοναπάρτη στην ομώνυμη περιοχή κατά των Αυστριακών. Λέγεται ότι ύστερα από 12 μέρες νηστείας, διέταξε τον ελβετό μάγειρα του να ετοιμάσει το γεύμα της νίκης. Ο μάγειρας έστειλε μερικούς αξιωματικούς να ψάξουν να βρουν τρόφιμα γιατί είχαν εξαντληθεί. Τα υλικά της συνταγής είναι όσα βρήκαν οι αξιωματικοί. Επειδή το γεύμα άρεσε πολύ στον Ναπολέοντα ζητούσε το ίδιο πιάτο έπειτα από κάθε νίκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *