Loader

Κοτόπουλο λεμονάτο με κουνουπίδι και πλιγούρι

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

4μπουτάκια κοτόπουλο

Λάδι

αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

1/2φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.μουστάρδα

1κ.σ.ginger σκόνη

Χυμό 2 λεμονιών

1μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια

1 ½ φλ.πλιγούρι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το ginger. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι για άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να σταθεί λίγο γιατί θα φουσκώσει κι άλλο το πλιγούρι και το σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *