Loader

Κοτόπουλο λεμονάτο με κουνουπίδι και πλιγούρι

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

 

4μπουτάκια κοτόπουλο

Λάδι

αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

1/2φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.μουστάρδα

1κ.σ.ginger σκόνη

Χυμό 2 λεμονιών

1μέτριο κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια

1 ½ φλ.πλιγούρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το ginger. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό να τα καλύψει καλά και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι για άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να σταθεί λίγο γιατί θα φουσκώσει κι άλλο το πλιγούρι και το σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.