Κοτόπουλο κρασάτο με soya και βερύκοκα
2013-06-11- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.κόκκινο κρασί
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μέλι
2κ.σ.soya sauce
12βερύκοκα αποξηραμένα
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
3φλ.ζωμός κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το κρασί, το μέλι, τα φύλλα δάφνης και τη σόγια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βγάζουμε από τη μαρινάδα τα φύλλα δάφνης και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα βερύκοκα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σαλτσούλα του και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.