Loader

Κοτόπουλο κρασάτο με soya και βερύκοκα

2013-06-11
  • Prep Time: 1:10 ω
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 1:50 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

2φλ.κόκκινο κρασί

2φύλλα δάφνης

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.μέλι

2κ.σ.soya sauce

12βερύκοκα αποξηραμένα

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

3φλ.ζωμός κοτόπουλου

Method

Step 1

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το κρασί, το μέλι, τα φύλλα δάφνης και τη σόγια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βγάζουμε από τη μαρινάδα τα φύλλα δάφνης και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα βερύκοκα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σαλτσούλα του και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *