Loader

Κοτόπουλο κρασάτο με soya και βερύκοκα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

2φλ.κόκκινο κρασί

2φύλλα δάφνης

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.μέλι

2κ.σ.soya sauce

12βερύκοκα αποξηραμένα

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

3φλ.ζωμός κοτόπουλου

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το κρασί, το μέλι, τα φύλλα δάφνης και τη σόγια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βγάζουμε από τη μαρινάδα τα φύλλα δάφνης και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα βερύκοκα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με τη σαλτσούλα του και συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *