Loader

Κοτόπουλο κουσκούς με λαχανικά και χαρίσα

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1μελιτζάνα μεγάλη κομμένη σε μεγάλους κύβους
2κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
2φλ.κουσκούς
Αλατοπίπερο λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΧΑΡΙΣΑ
3πιπεριές τσίλι
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο
2πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
1κ.γλ.κόλιανδρο
1/2κ.γλ.κύμινο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
1κ.γλ.lemongrass (εγώ το χρησιμοποιώ από βάζο που συντηρείται στο ψυγείο)
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1κ.γλ.κουρκουμάς
1κ.γλ.κύμινο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και περιχύνουμε με αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα χαρίσα. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε μπωλάκι και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε το κουσκους σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σε μεγάλο ταψί τοποθετούμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα. Προσθέτουμε ελάχιστο λαδάκι ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ένα ποτηράκι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 2 ώρες. Την μια ώρα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και την άλλη χωρίς, για να πάρει χρώμα και να κάνει κρούστα το φαγάκι μας. Για το σερβίρισμα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κουσκούς και τη χαρίσα. Τα τοποθετούμε όμορφα σε πιατέλα και από πάνω τις μερίδες του κοτόπουλου. Tips: *Harisa Αραβικής προέλευσης καυτερός πολτός που παρασκευάζεται από καυτερή τριμμένη πιπεριά και διάφορα μυρωδικά, όπως κάροτo, σκόρδο, γλυκάνισο και κύμινο. Χρησιμοποιείται σε σάλτσες, μαγειρευτά και σαλάτες αντί για πιπέρι. Με την προσθήκη λαδιού αποτελεί ένα θαυμάσιο ντιπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *