Loader

Κοτόπιτα με καρότο και 3 τυριά

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1    πακέτο σφολιάτα
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2    καρότα σε κυβάκια
λάδι
αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
3    αυγά
150γρ.μανούρι θρυμματισμένο
100γρ.πεκορίνο τριμμένο
200γρ.φέτα θρυμματισμένη
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλ/να

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να χλλιαρύνει και ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε πάλι καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Λάδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε τη γέμιση με το 2ο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Αν μας περισσεύει παραπάνω φύλλο-ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε- μπορούμε να το αφαιρέσουμε ώστε να μην γίνουν πολύ χοντρές οι γωνίες μας ή οι άκρες, αν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψάκι. Με ένα πινελάκι βρέχουμε καλά το φύλλο μας από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή όσπου να ροδοκοκκινήσει η πιτούλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *