Loader

Κοτοσαλάτα Βραζιλιάνικη

2014-06-28
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 45λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

28/6/14

Κοτοσαλάτα Βραζιλιάνικη ή αλλιώς salpicão ,είναι όντως μια παραδοσιακή σαλάτα της Βραζιλίας και δεν την εμπνεύστηκα χάρη του Mundial. Βασικά συστατικά εκτός από το κοτόπουλο(φυσικά), είναι το μήλο, οι σταφίδες, το καλαμπόκι και ο αρακάς αλλά όπως και στη χώρα μας , οι παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή αφθονούν και αρκετά υλικά διαφέρουν. Πολλές φορές σερβίρεται με τηγανητές λωρίδες πατάτας πάνω από τη σαλάτα, όπου στην περίπτωση μας αντικατέστησα με πατατάκια. Είναι τραγανή, ελαφριά και δροσερή, δηλαδή ότι πρέπει για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα της Κυριακής, της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, για να πανηγυρίσουμε τουλάχιστον χορτασμένοι!

salpicao (3) salpicao (5)

Ingredients

  • 1 στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι baby καρότα, βρασμένα
  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι, σπόρια
  • 1-2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 ραπανάκια, κομμένα σε φετάκια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Πατατάκια για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από τα πατατάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, αν είναι δυνατόν.

Step 2

Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα πάνω σε πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας ή σκέτη, διασκορπίζοντας από πάνω, πατατάκια της επιλογής μας και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον λάδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *