Κοτοπουλο με κονιακ
2013-06-12- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Λάδι
1/3φλ.κονιάκ
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.πιπέρι κόκκινο καυτερό
1λεμόνι κομμένο σε φέτες
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και την επόμενη το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται το αλείφουμε κατά διαστήματα με το ζουμί από το ταψί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.