Loader

Κοτοπουλο με κονιακ

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

 

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Λάδι
1/3φλ.κονιάκ
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.πιπέρι κόκκινο καυτερό
1λεμόνι κομμένο σε φέτες
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και την επόμενη το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται το αλείφουμε κατά διαστήματα με το ζουμί από το ταψί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.